Sumec (filet)

490 Kč
Váha ryby
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Maso sumce není ani příliš tučné, ani není cítit bahnem, jak se v našich zemích traduje. Naopak v poslední době se čím dál častěji objevuje v obchodní síti ve zpracované formě. Sumčí filet nebo sumčí podkova jsou pochoutkou.

Maso sumce je zdrojem lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálů a vitamínů. Bílkoviny v mase sladkovodních ryb obsahují všechny esenciální aminokyseliny, a jsou pro člověka lehce stravitelné. Mezi velmi cenné látky, které se nacházejí v rybím tuku, patří n-3 nenasycené mastné kyseliny, které mají významné biologické účinky. Například je u těchto látek prokázaný preventivní účinek proti onemocnění srdce a cév. Sladkovodní ryby jsou zdrojem vitamínů A a D a vitamínů B komplex.

Uvedená cena je pouze orientační - konečná cena bude dopočítána dle skutečné váhy při předání objednávky!

Cena za 1kg = 1.960,- Kč

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kompletní seznam alergenů:

  1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  2. KORÝŠI a výrobky nich
  3. VEJCE a výrobky z nich
  4. RYBY a výrobky z nich
  5. JÁDRA PODZEMNICE OLEJNÉ (ARAŠÍDY) a výrobky z nich
  6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich
  7. MLÉKO a výrobky z něj (včetně laktózy)
  8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
  9. CELER a výrobky z něj
  10. HOŘČICE a výrobky z ní
  11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
  12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2
  13. VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
  14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich